#rozbaltodnv @ U KMOTRA
Pohľad na aktuálnu situáciu gastroslužieb, alebo ako to pomáhame rozbaliť v DNV
V Devínskej Novej Vsi máme veľa podnikov, ktoré máme radi, kde sme radi chodili a užívali si príjemné jedno a pohostenie. Dnes už je to rok, čo sa situácia zmenila na nepoznanie. Každodenný život sa zmenil a tým aj trávenie voľného času. Už nenavštevujeme reštaurácie, nechodíme večer do barov a tým klesli tržby miestnym podnikom. Napriek tomu, že ponúkajú rozvoz, dopyt sa oklieštil na obedové menu. Situácia je stále ťažká a každý sa snaží ako sa len dá. Tak pomôžme si navzájom a rozbaľme to spolu s našimi reštauráciami a podnikmi v Devínskej Novej Vsi a to úplne jednoducho! Objednajte si menu, vyzdvihnite kávu, kúpte si zmrzlinu, alebo nechajte si doviezť chutnú večeru. Okrem toho, že si vychutnáte skvelé jedlo a podporíte lokálne podniky s Vašou fotkou na sociálnych sieťach s #rozbaltodnv sa navyše zapojíte do našej súťaže a môžete vyhrať pekné ceny.
U KMOTRA
Porozprávali sme sa s majiteľom prevádzky U KMOTRA, s Robertom Terlandom, ktorý nám priblížil ich fungovanie počas pandémie. Na čo zamerali svoju pozornosť a ako sa ich pandémia dotýka.
Myslíte si, že iniciatíva, ktorú spustila Mattoni sa vás týka a dokáže vám pomôcť?
Každá iniciatíva pomôže. Ak ľudia budú informovaní, tak to pomôže.
Záleží vám na každom zákazníkovi a uvítate, ak sa bude o vás písať, hovoriť a šíriť povedomie o vašom podniku na sociálnych sieťach?
My fungujeme na sociálnych sieťach. Je to prínos k podnikaniu.
Chcete sa priamo zapojiť a motivovať zákazníkov tým, že ponúknete menu, svoj výrobok, alebo iné do týždenného losovania?
Áno, sme ochotní ponúknuť niečo do losovania, samozrejme.
Napriek pandémii sa Robo Terlanda pozerá na situáciu optimisticky. Využíva čas a snaží sa zveľadiť podnikanie. Pýtali sme sa aké skúsenosti mu toto obdobie prinieslo a ako sa vysporiadava s podmienkami, ktorými si gastrosektor prechádza. Niektoré komplikácie s ktorými si majitelia v bežných časoch lámu hlavu a obávajú sa o fungovania teraz pána Terlanda príliš nezaťažujú. Nakoľko je U Kmotra v podstate novootvorený podnik rýchlo sa prispôsobil posilnením rozvozu jedál, prakticky mesiac po otvorení prevádzky a ako jedni z mála ponúkajú denné menu sedem dní v týždni, aj počas víkendu.
Stačí si objednať: menučka.sk
Aké sú vaše informácie či skúsenosti z tohto ťažkého obdobia?
Dúfame, že bude len lepšie. Momentálnu situáciu využívame na prerábku. Prerábame vnútro, rozširujeme terasu a chystáme sa na prípadné uvoľnenie. Zatiaľ sa snažíme zveľaďovať priestory. Dotácie od štátu sú nedostatočné. Našťastie, keďže sme na začiatku svojej cesty, korona nás nepoložila.
Vďaka #rozbaltoDNV máme možnosť porozprávať sa s podnikateľmi v gastrosektore a ich príbehy sú rôzne a zaujímavé. Vo svojej iniciatíve pokračujeme a budeme Vám prinášať ostatné osudy a zážitky našich prevádzok. Nemajú to vôbec ľahké a my by sme tu mali byť pre aby sme im pomohli. Tak rozbaľme to spolu Devínska! Objednaj si, odfoť hotovú objednávku, zdieľaj na sociálnych sieťach s #rozbaltoDNV a vyhraj krásne ceny z TIK!
Pingback: Výpoveď z nájmu pre Kmotra - týždeň v Devínskej