#rozbaltodnvGastronómia

#rozbaltodnv @ Fragolino ristorante

Pohľad na aktuálnu situáciu, alebo ako to pomáhame rozbaliť v DNV

Dnešný svet je iný, komplikovaný. Snažíme sa nájsť cestu, ako si vzájomne pomôcť a preto podporujeme naše gastroprevádzky. V rámci akcie #rozbaltovdnv sme sa stretli aj s majiteľom obľúbenej reštaurácie Fragolino ristorante. Napriek tomu, že večerné posedenia pri pizze, alebo zábava s priateľmi pri bowlingu sú momentálne veľmi vzdialené, reštaurácia sa snaží v súlade s opatreniami umožniť zákazníkom vychutnať si skvelé pohostenie, na ktoré boli zvyknutí. Porozprávali sme sa s Marekom Ryšánkom o tom, ako to u nich v tomto období funguje a s akými komplikáciami sa musia vysporiadať.

Fragolino ristorante

#rozbaltodnv@Fragolino ristorante, alebo ako to pomáhame rozbaliť v DNV
Myslíte si, že iniciatíva, ktorú spustila Mattoni sa vás týka a dokáže vám pomôcť?

Fragolino ristorante, Fragolino cuisine je gastroprevádzka, týka sa nás to priamo, každá jedna objednávka nám pomáha a ak to má ešte pridanú hodnotu formou propagácie je to bonus, ktorý sa nám určite vráti s nasledujúcim zákazníkom 🙂 Je to naozaj super, že veľká spoločnosť ako Mattoni investuje svoj čas aj financie na pomoc prevádzkam.

Záleží vám na každom zákazníkovi a uvítate, ak sa bude o vás písať, hovoriť šíriť povedomie o vašom podniku a sociálnych sieťach?

Každý jeden zákazník je pre nás dôležitý, vždy to tak bolo aj bude (s tým sme začínali, je to naša filozofia), v týchto časoch obzvlášť. Sociálne média majú svoje miesto aj v gastronómii, samozrejme nás teší každá jedna zmienka, ktorá Fragolino rodinu posúva v pred, či už je to zmienka pochvalná alebo poučná 🙂   

Chcete sa priamo zapojiť a motivovať zákazníkov tým, že ponúknete menu, svoj výrobok alebo iné do týždenného losovania?

V týchto časoch existuje mnoho iniciatív na pomoc gastro segmentu, iniciatíva Mattoni je forma ktorá posiela pomoc vo forme objednávky priamo do reštaurácie, čiže pomáha priamo, má to hlavu aj pätu, preto budeme radi ak sa  Fragolino priamo zapojí a podporí túto iniciatívu. Radi Vám ponúkneme ako výhru 5x voucher na hodinu bowlingu zadarmo po uvoľnení opatrení 🙂

Fragolino ristorante
Aké sú vaše informácie či skúsenosti z tohto ťažkého obdobia?

Štát nám veľmi nepomáha, nič iné nám nezostáva, len aby sme si pomohli sami. Chcel by som za Fragolino cuisine poprosiť touto cestou všetkých ľudí, aby zostali ľuďmi, aby sa nevytratila láska, súcit, porozumenie, aby tí čo majú viac možností pomohli tým, čo majú tých možností menej, iba tak ľudsky celé toto obdobie zvládneme úspešne, tešíme sa na všetkých Vás ihneď ako to bude možné 🙂 #robimeto?

Marek Ryšánek

Marek nám prezradil ďalšie problémy prevádzok a hlavne tej ich. „V rámci nájmu máme šťastie, že máme prenajímateľa akého máme, lebo sa s ním dá dohodnúť a naše jediné šťastie je, že objekt má prenajímateľ vo vlastníctve bez úveru a teda nájom je tesne pod hranicou udržateľnosti. Ak by sme sa nevedeli dohodnúť, bolo by to likvidačné. Nájomcovia majú v bankách úvery, pôžičky a ich táto situácia tiež postihla.“

Zmena návykov domácností tiež zohráva svoju úlohu v neprospech chodu reštaurácii

Nesedíme v kanceláriách, nepozeráme pred obedom výhodné „menučka“ pri rozhodovaní, kam si dnes pôjdeme vychutnať skvelé, teplé jedlo. Štandard sa zmenil. Veľa zamestnancov pracuje z domu na Home office, mnohým domácnostiam poklesli mesačné príjmy, veľa rodičov je doma s deťmi na pandemických OČR-kach . Ľudia „sa naučili variť“ doma. Aj na toto poukazuje Marek. „Ľudia dostali iné návyky v tejto dobe. Je to po prvé za to, že nemajú buď financie, alebo si varia na Home office sami. Dopyt po reštauračnom jedle sa znížil. Situácia si aj vo Fragolino ristorante žiadala vyžiadala deštriktívne opatrenia a majiteľ musel prepúšťať. „Fragolino prepustilo 6 ľudí a ostatní dostali alternatívne ponuky. Tí čo odišli boli dobrí, ale stratili dôveru v gastronómiu a už nechcú ďalej v tomto remesle pokračovať.“

Pandémia sa dotýka nás všetkých. Zamestnancov, zamestnávateľov, rodín, spolužiakov i nezamestnaných. Napriek tomu, že to nie je ľahké je dôležité pozitívne myslieť a vydržať. „Je veľa práce a trpezlivosti pred nami.“ dodal na záver Marek Ryšánek.

Zdieľajte svoju objednávku na sociálnych sieťach s #rozbaltoDNV a zapojte sa do súťaže o krásne ceny z Turistickej informačnej kancelárie a postupne o zaujímavé ceny od našich domácich podnikateľov, napríklad aj o hodinu bowlingu vo Fragolino ristorante.

Losujeme každý piatok.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *