Aktuality

Výlety v duchu romantiky #1

                Romantický február

                Romantický február

Už viete ako oslávite tento rok Valentína tesne pred zotmením? Tohtoročný Valentín vychádza na nedeľu a tak sa môžete celý deň venovať svojej úžasnej polovičke, „híčkať“ ju a prekvapovať nápadmi. Nebojte sa nebudete v tom sami. Trošku Vám pomôžeme čo sa nápadov na výlety týka. Sme tu pre Vás Vaša Turisticko-informačná kancelária Devínska Nová Ves a máme pre Vás pár tipov na romantické výlety v okolí Bratislavy. 

Rozhodli sme sa Vám priniesť niekoľko tipov na romantické výlety. Každý deň pridáme nový tip, ktorým môžete svoju lásku ohúriť.

#1

Romantické čaro Devínskej Kobyly 

Pre začiatok sa nevyberieme príliš ďaleko. Priamo v Devínskej Novej Vsi máme hneď niekoľko romantických miest na prechádzku a k tomu ešte s príznačným názvom. Necháme Vás chvíľku hádať? Ešte chvíľku? Áno, máte pravdu vydáme sa na Srdce Devínskej Kobyly. Ako všetci vieme je to čarokrásne a tajomnom oplývané miesto kameňolomu tvarom pripomínajúce srdce. Trasa dokonca nie je vôbec náročná. Romantická prechádzka z ulice Pavla Horova vedie okolo Dendroparku pod Devínskou Kobylou len približne 15-20 minút, čo je samozrejme prijateľná prechádzka do kopca aj pre „neturistov“. V lese natrafíte na ypsilonovú križovatku, ktorou sa vyberiete ľavou cestou a potom stále do kopca. Dostanete sa na lúku s altánkom a ohniskom. Hora za vami je momentálne kameňolom Srdce. Kameňolom svojím tvarom mierne pripomína srdcový tvar, presnejšie jeho hornú časť dvoma oblúčikmi a tiež z výšky je výrez v stromoch príznačný tvaru srdca. Srdce sa nachádza na hranici s CHKO Malé Karpaty. Okolie kameňolomu Srdce je veľmi príjemný pre oddych a rekreáciu v zime i v lete.

Boli ste už na krásnom Srdci? Pridajte Vaše fotografické zážitky do komentárov s #vyletyvduchuromantiky. Podeľte sa s nami o krásne výhľady.

foto: Dominik Martanovič

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *