AktivityDeťom

Poďte von, poďte hľadať poklad!

Prechádzka prírodou je zvlášť v dnešných časoch balzamom na telo aj dušu. Na zvýšenie motivácie pre deti je tu nová hra pre rodiny, Pokladovka.

Pokladovka bude prebiehať celý rok. „Každý mesiac sa bude niesť v znamení inej témy a bude si vyžadovať aj iný spôsob riešenia záhady,“ prezrádza organizátorka Marcela Kramplová, pohybová lektorka a zakladateľka centra Bublinka. Podstatou Pokladovky je prejsť určenú trasu, vytýčenú zvlášť v každom zúčastnenom regióne a splniť dané úlohy. Každá úloha je kľúčom k nájdeniu pokladu. Januárová bude o našom folklóre, na tému Ľudová slovesnosť. Účastníci na trase budú zbierať obrázky s ľudovými porekadlami a dopĺňať slová do tajničky. Na každom obrázku bude zároveň sprievodná úloha, ľudová riekanka a pohybová úloha. Odkaz tajničky bude zároveň kódom, ktorým sa účastník dostane k pokladu,“ vraví Marcela Kramplová. Pokladom v januári je pohybový videokurz Ľudové tance a pohybové hry s Ľubkou.

„Pokladovka, vytvorila komunitu rodín s deťmi túžiacich po pohybe a prírode. Sme vonku, stretávame sa v online svete, udržiavame priateľstvá a tvoríme nové. A verte, že keď deťom poviete, že hľadáte poklad, odpadávajú frflania z chôdze do kopca,“ vyratúva prínosy hry Marcela Kramplová.

Ak sa chcete zapojiť do hľadania pokladu, môžete tak urobiť na stránke Pokladovka.sk, kde nájdete aj informácie o miestach a pravidlá účasti.

zdroj: Portál ahojmama.sk , ktorá je zároveň mediálnym partnerom Pokladovky.

2 thoughts on “Poďte von, poďte hľadať poklad!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *